Táblásított fenyőlap

Táblásított fenyőlapok különféle változatokban és minőségben.

A táblásított fenyőlapok a bútorgyártók és az építészek, különös jelleggel a belsőépítészek kedvelt eszköze, de a táblásított fenyőlap kiemelt anyagnak számít a bútorgyártás, nyílászáró gyártás, lépcsőgyártás területén. A táblásított fenyő könnyen megmunkálhatók, hosszú élettartalommal rendelkeznek, illetve sok fajta felületi és élmegmunkálási eljáráshoz alkalmasak. A táblásított fenyő természetes és környezetbarát anyagokat tartalmaz, így rendkívül sok felhasználási lehetőséget rejt magában. A belsőépítészetben napjainkban már elengedhetetlennek minősül. A bútorgyártásban a táblásított fenyőlap alkalmazása más faanyagokhoz képest egyre nagyobb jelentőségre tesz szert, mert kevesebb hulladékkal és a munkafolyamatok csökkentésével egy magasabb minőségű késztermék előállítását teszik lehetővé. A táblásított fenyőlapokat lamellákból ragasztják össze.

Természetes megjelenésével a táblásított fenyő, illetve a táblásított lapok általánosságban természetközeli megjelenésükkel a modern elvárosknak megfelelnek, alkalmazhatók lakóházakban és irodákban is, ezzel egy kis darab természetet varázsolva a beltérbe.

Hossztoldott és toldásmentes lamellákból álló táblásított borovi fenyőlapok AA, AB, AC, BB, BC, CC és CD minőségben 16, 18, 24, 32, 40 mm vastagságban érhetők el. A betűjelek az alábbiakat takarják:
A: csomómentes
B: benőtt, egészséges vörös csomók
C: fekete csomó is megengedett, de nem kieső
D: bél közeli rész is megengedett
HT: hossztoldott lamellákból álló tábla
TM: toldásmentes lamellákból álló tábla
FL: flóderos (rajzos) lamellákból álló tábla
RAD: radiál vágású (frízes, álló évgyűrűs) lamellákból álló tábla

Nedvességtartalom: 10% +/- 2%
Figyelem: A nedves, párás helységben tárolt faanyag vetemedhet!

Telephelyeink Hatvan és Szigethalom városában üzemelnek. Kérdéseivel minden esetben forduljon bátran kollégáinkhoz, akik szükség esetén lapszabászat területén is segítséget nyújtanak!

1–16 termék, összesen 22 db