Táblásított borovi fenyő lapok – A/A HT MIX

Cikkszám: DORIMPEX002 Kategóriák: , Címke:

Táblásított borovi fenyő lapok

Méret: 1200 x 2500 – 3000 mm

Vastagság: 18, 24, 32, 40 mm

Besorolás
  • a táblásított anyag mindkettő oldala teljesen csomómentes,
  • hossztoldott lamellákból álló tábla,

Elérhető

2336 Dunavarsány, Neumann János út 7

A termékkép némely esetben illusztráció.

Termékismertető

Táblásított borovi fenyő lapok

Táblásított borovi fenyő lapok – Elérhetőségeinket ide kattintva találja.

Hossztoldott és toldásmentes lamellákból álló táblásított borovi fenyőlapok AA, AB, AC, BB, BC, CC és CD minőségben 18, 24, 32, 40 mm vastagságban.

A táblásított lapok népszerű anyagok az igényes bútorkészítés és belsőépítészet területén. Sok fajta felületi és élmegmunkálási eljáráshoz alkalmas a bútorgyártásban. A táblásított lapok alkalmazása más faanyagokhoz képest egyre nagyobb jelentőségre tesz szert, mert kevesebb hulladékkal és a munkafolyamatok csökkentésével egy magasabb minőségű késztermék előállítását teszik lehetővé. A lapokat lamellákból ragasztják össze, amelyek műszárítva és gyalulva vannak. Jellegzetességei közé tartozik a könnyű megmunkálhatóság és a hosszú élettartalom. D3 vízállóságú ragasztóval készülnek, így csak belső térbe való felhasználásra ajánljuk őket. A kész táblásított fenyőlap termékek csiszolt felülettel vásárolhatóak. Felületkezeléséhez attól függően, hogy milyen színű, csillogású vagy matt felületet szeretnénk, használhatunk lakkokat, pácokat vagy lazúrokat. Jelen táblásított anyagok 3 rétegű változatban is elérhetőek. 19-27 mm-es vastagságban, a rétegződés 3 egyforma vastagságú rétegből tevődik össze. Előnye az egy rétegű táblához képest a jóval nagyobb stabilitás biztosítása.

Minőség

AA – a táblásított anyag mindkettő oldala teljesen csomómentes,

AB – a táblásított anyag egyik oldala csomómentes, míg a másik oldalán kisebb csomók, javítások találhatóak,

BB – a táblásított anyag csak egészséges, benőtt csomókat tartalmazhat, melyek maximális átmérője 35 mm lehet, a táblában található szárnyas csomók csak elszórtan megengedettek, a bél benőtt kéreg és elszíneződés nem megengedett,

BC – a táblásított anyagban megengedett a bél és a kisebb feketecsomók is

Típusok

A hossztoldott (HT) táblásított fenyőlapokban található radiális vagy tangenciális (flóderos) vágású lamellákat hosszban, fésűs fogazással toldják össze. A toldásmentes (TM) táblásított fenyőlapokban található radiális vágású lamellák nincsenek toldva, hosszában végigfutnak a tábla anyagában.

Fajtái

Borovifenyő: a borovifenyő, más néven erdeifenyő egy sokkal erősebb faanyag a sűrűbb szerkezetéből kifolyólag jó teherbírású.

Lucfenyő: a lucfenyő viszonylag olcsóbb kategóriájú táblásított faanyag, mely könnyen megmunkálható világos felületű anyag.

Vörösfenyő: a vörösfenyő szintén könnyen megmunkálható, azonban nagyon tartós és sűrű faanyag, mely az egyik legértékesebb táblásított alapanyag.

Tölgy: a tömör tölgyfa lap könnyen megmunkálható, erősségének és nagy rugalmasságának köszönhetően kiváló tulajdonságokkal bír a bútor és belsőépítészeti felhasználások során.

Elérhető vastagságok

18, 24, 30, 32, 40 mm

Besorolás

A: csomómentes
B: benőtt, egészséges vörös csomók
C: fekete csomó is megengedett, de nem kieső
D: bél közeli rész is megengedett
HT: hossztoldott lamellákból álló tábla
TM: toldásmentes lamellákból álló tábla
FL: flóderos (rajzos) lamellákból álló tábla
RAD: radiál vágású (frízes, álló évgyűrűs) lamellákból álló tábla

Árakkal, további részletekkel kapcsolatban keressen minket bizalommal!

Elérhetőségeinket ide kattintva találja.