Rétegelt lemez

Termékleírás

 A rétegelt lemez, egy költséghatékony megoldás, melyet az otthoni és az ipari közegben is használnak. Rétegelt lemez szimmetrikusan elhelyezett furnérlapokból álló falemezek, ahol az egyforma vastagságú rétegek rostiránya az előzőre mindig merőlegesen helyezkedik el, így is növelve a termék szilárdságát. A vízálló és főzésálló nyír rétegelt lemezek elérhetőek hosszúszálú kivitelben (2500x1250mm) valamint keresztszállú (1250x2500mm) kivitelben is. 

Termék ismertető: A rétegek nyírfából készülnek, melyek műgyantával vannak összeragasztva. Mindkét oldalon zárt, csiszolt felület, a színoldalon kisebb javítások is előfordulhatnak, a hátoldalon nyitott ághibák is megengedettek. Rugalmas, olcsó, könnyen megmunkálható és javítható.

Fajtái:

Nyár rétegelt lemez: a fajsúlya jóval alacsonyabb a nyír rétegelt lemeznél. A nyír rétegelt lemez olcsóbb alternatívája. 

Nyír rétegelt lemez: a többi rétegelt lemezhez képest jóval nagyobb szilárdsággal és teherbírással bír. Ennek köszönhetően nagyon szerteágazó a felhasználhatósága. Nyír víz és főzésálló rétegelt lemez: kültéren és beltérben is használható a víz- és főzésálló tulajdonságainak köszönhetően. Esztétikus és letisztult  megjelenésének köszönhetően bármilyen térben alkalmazható.

Csúszásmentes rétegelt lemez: Leggyakrabban járófelületek burkolására használják, teherautók platóihoz vagy akár kültéri és beltéri lépcsőkhöz, valamint játszóterek felületeinek a burkolására is megfelelő. 

Minőség: 

BB/BB- mindkét oldala zárt, csiszolt és javított felületű. Kiválóan alkalmas felületkezelésre. Elsősorban bútorgyártásra, térelárasztó elemek gyártásához használható fel. Egyöntetű homogén felületet biztosít mindkét oldalon.

BB/CP- A lemez BB-s oldala zárt, csiszolt és javított felületű. Kiválóan alkalmas felületkezelésre. Elsősorban bútorgyártásra, térelárasztó elemek gyártásához használható fel. Egyöntetű homogén felületet biztosít. CP-s oldalán a BB oldalhoz képest több javítás és színelváltozás megengedett. 

CP/C- A lemez mindkét oldala csiszolt felületű. CP-s oldalán a BB oldalhoz képest több javítás és színelváltozás megengedett. A C oldalon a CP oldalhoz képest nyílt ághibák megengedettek. Kiválóan alkalmasak különböző szerkezetek és vázszerkezetek kivitelezéséhez, kárpitos vázszerkezetek gyártásához.

CC- a lemez mindkét oldalán csiszolatlan felületű, valamint mindkét oldalán nyílt ághibák előfordulhatnak. Felhasználási területe: csomagoló ipar, kárpitos bútor szerkezetek gyártása.

Elérhető vastagságok:

  • BB/CP 2500×1250 – 4, 6, 5, 9, 12, 15, 18, 21, 24, 27, 30 mm
  • BB/CP 1250×2500 – 12, 21 mm
  • CP/C 2500×1250 – 9, 12, 15, 18 mm
  • C/C 2500×1250, 1250×2500 – 15, 18 mm
  • BB/CP 1500×3000 – 15, 18 mm